dilluns, 9 de maig del 2011

Montaverner va omplir l’auditori en la presentació de Compromís




COMUNICAT DE PREMSA NÚM. 4

Montaverner va omplir l’auditori en la presentació de Compromís

El vídeo de presentació de CxM, estrenat divendres, revoluciona la campanya electoral muntavernina

Un acte àgil i entretingut va servir per mostrar la candidatura al poble i presentar el programa electoral.

                       
CxM. Montaverner, 8-maig-2011.
Amb l’ auditori Lluís Peiró ple de gent, Compromís X Montaverner va presentar la seua candidatura per a les eleccions municipals del 22 de maig el passat divendres 6 de maig. Els ciutadans i ciutadanes de Montaverner, de totes les edats, van omplir el saló, van escoltar de primera mà i van aplaudir el projecte de poble que presenta la formació valencianista, d’esquerres i ecologista, així com les persones que ho duran a cap amb el suport dels votants.
L’acte va ser presentat per Eva Carbó, els parlaments de la qual van servir de fil conductor en l’agilitat de l’acte.
L’actuació de Pep Gimeno “Botifarra” va servir per obrir boca i va fer riure i emocionar l’audiència, especialment quan va acabar la seua breu intervenció amb la “Granaïna de Montaverner”, una de les cançons emblemàtiques de la localitat i que el cantant xativí ha donat a conéixer arreu del món.
El primer parlament polític va córrer a càrrec del secretari comarcal del Bloc i alcalde de l’Olleria, Julià Engo, que va encoratjar els presents a rebel·lar-se i participar activament davant els reptes que tenim com a societat. Va aprofundir en les necessitats socials i econòmiques de la Vall d’Albaida i del País Valencià, va remarcar les polítiques irresponsables del govern autonòmic del PP valencià, i va recolzar decididament la candidatura de Compromís X Montaverner, “una garantia de millora per al poble”.
Carles Pastor, el cantautor muntaverní, que es va declarar molt content “de tornar a casa”, va emocionar els assistents amb un parell de temes, amb les lletres intenses dels nostres poetes actuals.
El moment àlgid de l’inici de campanya de CxM va tindre lloc en visionar el vídeo promocional de la coalició. Realitzat per Carles Cerdà, ha comptat amb la participació desinteressada de veïns i veïnes que han volgut mostrar quines són les mancances que veuen al poble i quin és el poble que desitgen. També ho fan els integrants de la candidatura. Amb els seus 5 minuts 57 segons, el vídeo està revolucionant l’inici de la campanya electoral al municipi, una vegada penjat al Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=b4mzpuA-lco&feature=player_profilepage), ja que es pot veure a través del bloc de CxM (http://coaliciocompromismontaverner.blogspot.com/) i del seu facebook.
 Josep Sanchis i Quilis, actual cap de llista i únic regidor de Compromís a l’ajuntament de Montaverner, on ha sigut tinent d’alcalde, a més de responsable de les Regidories d’Educació, Cultura i Benestar Social, va fer un repàs a “les Coses que hem fet” des de la responsabilitat que la ciutadania  va atorgar en la passada legislatura a Compromís.
Mentre el candidat a l’alcaldia desgranava les principals directrius, els assistents podien visionar el més important del programa que poden consultar en paper, i que va ser repartit en aquell moment.
Sanchis va fer una emotiva presentació un a un dels integrants de la candidatura, que va ser molt aplaudida pels assistents.
A les seues paraules van seguir les del número 3, Juli Juan, i la número 2, Tere Sáez, que van acabar de mostrar el projecte polític que ofereix la Coalició Compromís al poble, que ja es veu “no només com a decisiva, sinó com la decisió, el necessari canvi a millor en l’ajuntament”.
Les llargues i reiterades ovacions del públic van acabar amb els parlaments i van servir d’introducció a l’actuació musical final, amb els extraordinaris músics d’Atzukak i Bausalva, que presentaren el seu tema “Després del foc”.
Un “plantaet”, amb coques i menges casolanes elaborades per amics, amigues i simpatitzants de Compromís X Montaverner va servir perquè el públic poguera comentar l’acte i la situació política local.