dijous, 1 de desembre del 2011

VALORACIÓ DEL PLENARI EXTRAORDINARI de 27 de novembre de 2011





1. Aprovació Crèdit ICO. 
 Crèdit oficial que el Govern central de Zapatero ha facilitat perqù els governs municipals puguen fer front als deutes i morositats i puguen així sanejar els comptes municipals. Fins a 50 mil € en condicions lligades al pagament de factures de la partida pressupostària municipal, factures fins al mes d'abril de 2011.  
Es presenta un llistat de factures que seran les que s'inclouran dins del prèstec. Se'ns manifesta públicament, corroborat per l'encarregat de la comptabilitat, que el llistat segueix un ordre de pagament per antiguitat. Apareixen factures fins a l'import màxim que el crèdit ICO aporta. Hi ha poques factures del poble incloses perquè la major part d'elles van quedar liquidades per l'anterior consistori. 
Compromís vota a favor de qualsevol mesura que puga regularitzar els deutes de la corporació i alleugerir la situació econòmica dels acreedors en un moment crític. CRÈDIT TRANSPARENT, per vindre lligat a l'ICO (Institut de Crèdit Oficial) la destinació del seu import és clara i dóna garanties.
El PSOE vota en contra i manifesta que no creuen que seguisca ordre d'antiguitat, i que hi ha factures que no estan incloses. 

2. Denúncia Servei Cadastral. 
Aprovació de la finalització dels serveis del cadastre per al cobrament de les taxes cadastrals. En el passat plenari es va aprovar la gestió diferida per part de Diputació dels impostos municipals. 
Compromís va votar i vota a favor d'aquesta mesura, la qual facilita l'avançament mensual de líquid a un interés del 5%, diners que faciliten la gestió local i que, opinem, s'han de vore revertits en els Serveis Municipals.

 3. Representants de la Mancomunitat. 
En passat plenari es van aprovar els representants del PP a la Mancomunitat. S'ha de tornar a votar per una errada en el repartiment de funcions entre els representants.
Compromís s'absté, com ja es va abstindre a l'anterior votació. 


4. Elecció membre Consell d'Innovem.

Després de la dimissió de Regino Almendros al Consell d'Innovem es convoca a tots els grups a una reunió informal per parlar d'Innovem (paraules textuals). En aquesta reunió no participa voluntàriament el grup socialista. Se'ns comunica la dimissió de Regino Almendros, la necessitat d'elecció d'un nou membre al consell, es proposa a Pep Sanchis, i la necessitat d'encetar l'ERO a Innovem per regularitzar la situació dels treballadors que demanen una solució a la seua situació. 

El grup Compromís manifesta al plenari la conveniència de la presència de TOTS els grups del consistori a qualsevol reunió, consell o plenari; com ja havíem proposat a l'anterior legislatura. Considerem important la pluralitat i el diàleg i manifestem la nostra presència al consell d'Innovem sempre i quan el grup socialista renuncie a ocupar el lloc que ocupava. En cas que el grup socialiste repense o decidisca tornar a estar presents, cediríem el lloc en favor de la pluralitat.
El PSOE manifesta no estar d'acord en la forma de procedir del PP a les convocatòries de reunió, perquè ni es comunica l' ordre del dia ni s'elabora acta d'elles per ser considerades No oficials. Expresen la seua disconformitat no assistin-hi. Per este motiu no estaven a la reunió abans esmentada. Compromís ja ha manifestat a l'Ajuntament la seua disconformitat amb el procediment d' este tipus de reunions, amb presses i sense tindre informació d'avantmà sobre el que es tractarà. 

Al final del plenari, un veí assistent demana la paraula i se li diu, per part de l'Ajuntament, que en ser EXTRAORDINARI no pot preguntar i s'alça la sessió. A Compromís pensem que un veí sempre ha de poder expressar les seues inquietuds i més a la Casa de la Vila. Si no pot constar en acta que no conste, però escoltar i dialogar amb el veïnat és importantíssim per a construir entre tots el Montaverner que volem.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb vosaltres, a un veí sempre sempre se la d'escoltar siga ordinari ho extraordinari.