dijous, 5 de juliol de 2012

Compromís per Montaverner rebutja l’arranjament escolar que retalla 1 unitat i 2 mestres al CEIP Dr. Esplugues
COMUNICAT DE PREMSA

Compromís per Montaverner rebutja l’arranjament escolar que retalla 1 unitat i 2 mestres al CEIP Dr. Esplugues


La formació valencianista i d’esquerres denuncia la connivència del govern municipal, en mans del PP de Montaverner, amb els retalls abusius


(CXM, Montaverner, 5 de juliol de 2012)La publicació al DOCV del passat 4 de juliol de l’arranjament escolar per al curs 2012-13 ha provocat un gran malestar en tota la Vall d’Albaida, que està patit un atac sense precedents a l’escola pública valldalbaidina.

En el cas de Montaverner, Compromís per Montaverner ha decidit rebutjar aquesta decisió unilateral de la Conselleria d’Educació en mans del Partit Popular, que condemna el Col·legi Públic Dr. Esplugues, l’únic de la localitat, a perdre  1 unitat i 2 mestres d’Educació Primària, amb la qual cosa l’escola es converteix en incompleta, ja que comptarà per al curs vinent amb 3 unitats d’Ed. Infantil i només 5 d’Ed. Primària per als sis nivells educatius del centre. Com que Conselleria no detalla com es durà a terme els agrupaments, la incertesa sobre la distribució de cursos és tota una incògnita.

Segons explica Compromís per Montaverner, junt amb el grup socialista, van obligar a convocar un plenari extraordinari per debatre una moció contra els retalls en educació i sanitat. “Demanàvem manifestar-nos en contra del Decret de les retallades i el PP va votar a favor amb una resposta extreta de l’argumentari de la dreta: ‘No hay recortes. Cero recortes’”.

Una vegada consumada la retallada, Compromís exigeix explicacions públiques al govern Municipal en mans del PP que encapçala Amparo Roses. El PP montaverní ha de dir clarament de part de qui està: dels montavernins o de les retallades del PP autonòmic. “Demanem que a l’Ajuntament deixen de pegar la cabotà i que defensen de una vegada els drets del seu poble, que per això estan on estan, i no els interessos de València (interessos que no coincideixen amb el que interessa als valencians). Que s’impliquen directament i que pressionen la Conselleria d’Educació i a Inspecció educativa per evitar que es perden unitats, que es perden grups, a la nostra escola. I demanem que Conselleria done resposta a les necessitats dels valencians en general i del montavernins/ines en particular”.

Compromís per Montaverner  explica que “Ara els nostres xiquets, les famílies de Montaverner, tots nosaltres (usuaris de l’educació pública) patirem les conseqüències de la seua decisió i del Decretazo de Vela i Català. Conseqüències que afecten directament al nostre poble. Perdem 2 mestres i 1 unitat”. I recorda que “A l’augment del preu de la guarderia (ja no es podrà pagar per mig dia), sumem la falta de bono-llibres, i ara l’eliminació d’1 unitat”.

I la formació valencianista i d’esquerres conclou el seu comunicat afirmant que “Menys mestres per als mateixos xiquets suposa Menys qualitat. Encara no se sap com podran ordenar-se els cursos. El que és segur és que no suposa cap millora. Anem enrere. Perdem qualitat, perdem drets, perdem en futur. Mentre altres el guanyen i se l’asseguren”.
Compromís X Montaverner